Mijn allereerste workshop

9 juli 2018 27 Door vincepellegrom

 

Een tijdje geleden schreef ik al dat ik in juli een workshop ging volgen bij Judith Borremans. Afgelopen zondag was het zover. Héél vroeg mijn bed uit (4:00 uur) om voor zonsopgang op de Kalmthoutse Heide te staan. Gelukkig voor ons niet ver rijden. De workshop heette “macro op de heide”. Na een voorstel rondje heeft Judith in het kort uitgelegd hoe zij fotografeert en ons wat tips gegeven. Gelukkig had mama mij thuis al wat verteld en uitgelegd. Daarna zijn we snel begonnen! Ik had er héél erg naar uitgekeken en had er erg zin in! Het was prachtig weer, weinig wind en mooie zonsopkomst. Alleen wel jammer van al die muggen. Ik had me thuis ingesmeerd, maar was mijn gezicht vergeten, dus die zit nu helemaal onder de bultjes 🙁 Ik wilde graag leren een betere compositie neer te zetten en wat meer scherpte in mijn foto’s te krijgen. Mama had op mijn camera al laten zien hoe je een raster op het beeldschermpje krijgt en dat heeft heel erg geholpen en natuurlijk de tips van Judith! Ik heb maar één vlindertje gefotografeerd, maar wel geprobeerd verschillende soorten foto’s hiervan te maken. Ik vind dat het gelukt is en ben erg tevreden met mijn foto’s! Na de Heideblauwtjes zijn we nog de Zonnedauw gaan fotograferen. Dit vond ik erg moeilijk en deze foto’s vind ik niet mooi geworden. Gelukkig staan deze plantjes ook bij mij in de buurt, dus ik ga het een andere keer nog eens opnieuw proberen. De dag ging super snel voorbij en ik heb het erg leuk gehad. Ik denk dat ik nog eens vaker een workshop bij Judith ga volgen. Ze is erg vriendelijk en heeft mij goed op weg geholpen. Jammer dat Sinterklaas en mijn verjaardag nog ver weg is, want ik weet al wat ik ga vragen.