Pixperience 365

29 maart 2018 25 Door vincepellegrom

 

Afgelopen weekend was de Pixperience 365. Dit is een beurs die elk jaar gehouden wordt en waar ze fotografeer spullen verkopen, maar hier worden ook lezingen gegeven door bekende fotografen. Mama had kaarten voor ons tweetjes besteld en ik had er héél veel zin in. De avond ervoor had ik aan mama eerst een notitie boekje gevraagd zodat ik aantekeningen kon maken. De volgende ochtend moesten we vroeg op, want het was helemaal in Nijkerk en het begon al om 9:30 uur. We hebben de zon op zien komen onder weg, erg mooi! We hebben eerst de auto ergens geparkeerd en daarna zijn we met de bus naar onze bestemming gebracht.

De eerste lezing was van Geurt Besselink. Nou, ik heb weinig aantekeningen gemaakt hoor, maar alleen naar zijn prachtige foto’s gekeken. Wat mooi! En hij maakt ze ook nog eens in zijn eigen achter tuin! Maar ja, die ligt wel aan een bosrand volgens mij. Ik denk niet dat papa nu een vijver in de tuin voor ons wil maken 😉

Na mijnheer Besselink was Henri van Vliet aan de beurt. Die liet wat trucjes zien die ik ook ga uitproberen: pindakaas aan een touwtje zodat je de vogel al vliegend kan fotograferen! Maar ja, die achtergrond krijgen wij nooit zo mooi met een grijze schutting :-(.

Na Henri kwam de lezing van Nando Harmsen. Hij maakt geweldige nachtfoto’s. Dit was voor mij een beetje te ingewikkeld en voor mama ook, maar hij heeft goed uitgelegd hoe dat moet ….. de melkweg, sterrenregen ….. Mooi!!!!

Toen was het de beurt aan Johan van der Wielen. Die mijnheer leek wel op papa met zijn Fjällraven kleding!! 🙂 Hij heeft een heel verhaal verteld over de Wadden eilanden. Lijkt een beetje op Zeeland waar we elk jaar op vakantie gaan. Zijn verhaal duurde me iets te lang, maar op het eind had hij een gaaf filmpje!!! Een soort timelaps. Echt super gaaf!

Na ongeveer 3 en een half uur luisteren, werd het tijd voor een heerlijk broodje en daarna naar de beurs. Zoveel moois te zien, maar nog effe door sparen. Na een pauze zijn we weer terug gegaan om vooraan te kunnen zitten bij de lezing van Judith Borremans natuurlijk!! Haar foto’s vind ik echt geweldig en in juli mag ik bij haar een workshop volgen! Judith gaf hele nuttige tips voor het fotograferen van vlinders, dus goed opgelet en mijn notitieboekje vol geschreven! Judith vond het wel grappig dat ik zo veel aan het schrijven was 🙂 Ik vond het super leuk en leerzaam om haar lezing mee te maken. Ik heb haar voor het eerst ontmoet toen we een weekendje in de Viroinval in België waren. Een lieve mevrouw.

Tot slot zijn we nog blijven zitten voor de lezing van Andrea Gulickx. Zij maak ook echt prachtige foto’s en gebruikt bij veel foto’s een speciale lens. Laat mama die nu ook hebben! Dus ik ga binnenkort ook daar mee aan de slag. Volgens mama is het wel een ingewikkelde en moeilijke lens, maar ja als je daar zulke mooie foto’s mee kan maken, moet ik het een keer proberen natuurlijk. I

Moe ….. maar gelukkig nog even langs de McDonalds en bij thuiskomst gelijk mijn bedje in.Ik heb na deze dag ineens zoveel zin om te fotograferen! Ik kijk ook echt uit naar de komende lente! Eerst Bosanemoontjes fotograferen en daarna komen de libellen alweer! Zin in!